Ο καθορισμός εταιρικών στόχων έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός οράματος πάνω στο οποίο οι άνθρωποι πίσω από μια επιχείρηση είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν. Οι στόχοι μπορεί να μεταφραστούν σε ρεαλιστικές επιδιώξεις, καρπός συλλογικών φιλοδοξιών που πηγάζουν από τις καθημερινές ανάγκες και πραγματικότητες. Κάθε επιχείρηση με το βλέμμα στο μέλλον είναι βέβαιο ότι έχει τους δικούς της στόχους και οι δικοί μας δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση,

Ένας θεμελιώδης στόχος και τυπική φιλοδοξία μας είναι η διατήρηση της επωνυμίας «ΚΟΥΝΑΚΗΣ» στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο αξιοπρέπειας. Ως πραγματικοί διαχειριστές αυτής της αλυσίδας καταστημάτων, δεσμευόμαστε για τη διατήρηση αυτής της επωνυμίας, δεδομένης της αναγνωρισιμότητας που παρέχει στο εμπόριο μας και της αξιοπιστίας που αντικατοπτρίζει στην πραγματική και δυνητική πελατεία μας.

Η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία δεν ήταν παρά μερικές από τις αξίες που εμπνέουν τη μακρά ιστορία της αλυσίδας καταστημάτων μας, καθώς ήταν πάντα κεντρικές στο πνεύμα διαχείρισης της επιχείρησής μας. Αυτές είναι οι ίδιες αξίες που εφαρμόζουμε πάντα ακατάπαυστα και με συνέπεια στις συναλλαγές με τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας καθώς και με τους προμηθευτές μας. Για εμάς, είναι ένα status quo που εμείς, οι συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης, θέλουμε να διατηρήσουμε.

Η επιλογή των σχημάτων συνεργασίας μας, του παρελθόντος και του παρόντος, με μια ευρεία γκάμα κατοικιών που υπάρχουν στους τομείς του εμπορίου μας ήταν πάντα κάθε άλλο παρά τυχαία. Κάθε επιλογή με αυτή την έννοια ήταν ο καρπός σχολαστικής σκέψης και ζύγισης μιας μακράς σειράς παραγόντων και συνθηκών. Αυτός είναι ένας κανόνας που έχουμε αποφασίσει να εφαρμόζουμε πάντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε ότι σε οποιοδήποτε πρόγραμμα συνεργασίας και αν ξεκινήσουμε στο μέλλον, θα πληρούνται τα ίδια κριτήρια σοβαρής αξιολόγησης και στοχαστικής λήψης αποφάσεων. Στοχεύουμε στη διατήρηση αυτών των προγραμμάτων συνεργασίας που ήδη ισχύουν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε να συνάψουμε νέες, εξίσου σημαντικές συμφωνίες υπό αυτή την έννοια.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών που είναι γνωστό ότι προσφέρουν στις επιχειρήσεις ένα μέλλον, είναι η ανάπτυξη και η καινοτομία. Αυτά είναι πράγματι δύο από τα χαρακτηριστικά που σίγουρα θα ανακαλύψει κανείς στην πορεία που ακολουθεί η αλυσίδα καταστημάτων μας με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που εξηγεί γιατί επιλέξαμε να επενδύσουμε σε μεγάλο βαθμό σε τέτοιους δύο πυλώνες στο πλαίσιο των σχεδίων μας για τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη και η καινοτομία καθορίζουν το ρυθμό στην αξιολόγηση κάθε ανάγκης μας, εμπνέοντάς μας στις επιλογές που πρέπει να κάνουμε για ενέργειες που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας άλλος στόχος, εξίσου σημαντικός τόσο για εμάς όσο και για τους συνεργάτες μας, είναι η συνεπής αφοσίωση στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας. Τίποτα από αυτά που είχαμε τόση ευλογία να κληρονομήσουμε δεν θα είχε καταστεί δυνατό, αν αυτή η αφοσίωση έπαυε ποτέ να είναι αμείλικτη. Αυτό πραγματικά εξηγεί τα πολλά χρόνια παρουσίας της εταιρείας μας. Για εμάς, η αφοσίωση είναι η ενημέρωση, η εξυπηρέτηση, η μάθηση και η επιμονή στην επιδίωξη όλων των στόχων μας.

Ως διάδοχοι αυτού του εμπορίου, έχουμε επίσης αποκτήσει μια σειρά από αρκετά σημαντικά στοιχεία, όπως η τεχνογνωσία, η διακριτικότητα, η εμπιστοσύνη και η εξειδίκευση. Τώρα στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη όλων αυτών των στοιχείων στο ιδανικό μέγιστο.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχει ένας στόχος που είναι γνωστό ότι περιλαμβάνει τις πιο αγαπημένες φιλοδοξίες οποιουδήποτε εμπόρου, μια αξία που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της επιχείρησής του: η επέκταση. Η ιδέα προέκυψε καθώς σκεφτόμασταν την αντοχή της επιχείρησής μας στο χρόνο και περαιτέρω τις δυσκολίες που συνεπάγονται για το εμπόριο οι οικονομικές δυσχέρειες που διασχίζουμε αυτήν τη στιγμή. Ως εκ τούτου, τα καταστήματα μας είναι έτοιμα να επεκταθούν σε νέες γεωγραφικές περιοχές, συμμετέχοντας σε προγράμματα συνεργασίας με νέους πελάτες, προμηθευτές και πολύτιμους συνεργάτες στο εμπόριο.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης & Θεοδώρα Κουνάκη